top of page
  • lenitapetersson

Livet blir vad vi gör det till!


I går gjorde jag mitt första pass som timvikarie på Ambulansen Vetlanda.

2017 var året då jag efter 16 år valde att avsluta min tjänst som ambulanssjuksköterska. Jag var då sugen på nya utmaningar i mitt liv och påbörjade då en tjänst som områdeschef inom Vård och Omsorg, Vetlanda Kommun.


Efter 5 otroligt givande och berikande år som områdeschef var jag åter sugen på nya utmaningar i mitt liv, då tog jag mod till mig och startade mitt egna företag InställningMotivation AB. I mitt företag hyr jag ut mig själv som chefskonsult, som interimchef och chefsstöd efter verksamheters behov.


Att lyckas kombinera jobbat som chefskonsult och däremellan hoppa in som timvikarie på ambulansen är otroligt roligt. På detta sätt får jag möjligheten att jobba med två roliga jobb samtidigt, det ena behöver inte längre utesluta det andra. Vilket ger mig det bästa av två världar.


Jag måste erkänna att jag i början av mitt företag var lite nervös för hur jag skulle få uppdrag, att ge sig ut i det okända, säga upp en fast tjänst utan att veta vad framtiden kommer att innebära är både spännande, nervöst och pirrigt.

Men min oro var obefogad, två veckor efter att jag slutat min fasta tjänst fick jag redan uppdrag som chefskonsult. Jobbar nu i sommar som enhetschef för HSL i Askersund. Otroligt trevlig och vacker kommun, och uppdraget som HSL-chef är en förmån och verkligen roligt.

Jag kombinerar nu mitt liv med chefsuppdrag varvat med enstaka pass på ambulansen, kan det bli bättre?


Det jag vill säga med detta är att man kan påverka sitt liv och välja vad man vill jobba med. Det gäller bara att hitta vägarna för att nå sitt mål. Ingenting är omöjligt för den som försöker. Lyssnade på sommarprataren Christian von Koenigsegg som sa att "om man aldrig ger upp så misslyckas man aldrig" Så sant!


Livet är krokigt i bland och man kan möta motstånd och hinder på väg mot sitt mål och sin dröm, men om man aldrig ger upp så blir det heller aldrig någon risk för misslyckande. Det gäller bara att hitta nya vägar för komma dit man vill.


Man väljer själv vilken väg man vill gå, vad man vill göra av sitt liv. Vad man vill fylla vardagen med. Jag har valt att hitta en väg där jag kan kombinera båda mina yrken utan att behöva välja, det ena behöver inte utesluta det andra.


Hur ser det ut i ditt liv? Vilken väg har du valt att gå? Vilken väg vill du gå? Kom ihåg att ingenting är omöjligt för den som försöker, samt att om man aldrig ger upp så blir det heller aldrig något misslyckande. Livet är stort och möjligheterna är många, ta vara på de möjligheter som finns i din närhet. Fatta mod och våga testa något nytt om det är vad ditt hjärta drömmer om.


Många är rädda för förändringar, man är rädd för att hamna i en situation där man känner sig misslyckad. Men enligt mig finns det ingenting som heter misslyckanden utan allt som sker är erfarenheter. Erfarenheter är en viktigt del av livet om man vill utvecklas och bli en bättre version av sig själv.


Jag är i dag tacksam för att jag vågade skapa nya förutsättningar för mig själv, att jag vågade fatta mod och gå nya steg i mitt liv. Jag kan inte tänka mig något roligare jobb än det jag nu idag har. Är så full av tacksamhet och glädje.!!



bottom of page