top of page
  • lenitapetersson

Backspegel 2022

Året 2022 är nog det år som jag själv kan säga har varit mitt modigaste år. Jag vågade lyssna på min inre dröm och längtan och gjorde den till verklighet.


När jag torsdagen den 31 Mars hade samtal med min dåvarande chef Ulrika Ribbholm hade jag hjärtklappning. Det susade i öronen och munnen var torr, trots min rädsla för det okända så lämnade jag in min uppsägning.

Ulrika Ribbholm blev inte glad och sa att om jag ångrade mig så skulle jag bara ringa och hon skulle genast riva itu uppsägelsen. Tack Ulrika för de orden och stödet.

Men sanningen är att jag inte har ångrat mig en dag.


Många var det som undrade hur jag tänkte, och hur kunde jag säga upp en fast chefstjänst för att kasta mig ut i det okända. Men jag hade beslutat mig för att våga satsa på att bli egen och driva mitt egna företag InställningMotivation AB

De nyfikna och frågade vilka uppdrag jag hade fått och jag fick jag upprepade gånger svara...

"Nej, jag har ännu inga uppdrag i mitt företag" och "nej , jag vet inte vad jag skall göra efter 10 Juni" Jag kunde se att det var flera som tänkte att jag är "smått tokig"


När jag den 10 Juni lämnade min plats som Områdeschef för Socialpsykiatrin så hade jag ingen aning om vad mitt liv skulle innebära som egenföretagare.

Vi hade packat husbilen och var på väg på bilsemester till Norge, jag hade hela framtiden framför mig i ovisshet. Det kändes pirrigt spännande och nervöst.

Min stora fråga var: Hur får man kunder? Vem vill anlita mig? Kommer detta att gå? Tänk om jag blir arbetslös? Frågorna var många men jag kände en stor förväntan inför vad framtiden skulle innebära. Allt ligger framför och allt är öppet. Jag skapar ju själv min framtid och mina möjligheter.


Sedan gick bara en vecka innan jag hade signerat för mitt första uppdrag.

Mitt första uppdrag blev som Interimchef för HSL Askersunds Kommun. Efter 6 fantastiska veckor i Askersund gick jag vidare till nästa uppdrag, då som Interimchef för Nässjö Kommun, Äldreomsorgen inom Hemtjänst och SÄBO. Mitt uppdrag i Nässjö pågår till 230228.

Förutom dessa uppdrag har jag oxå fått uppdraget som Nätverksledare för Kommunikativt Ledarskap , IndustriForum Jönköping. Fått förmånen att hålla en frukostföreläsning gällande "Ärligt Ledarskap" i Kryast regi.

Jag har oxå satsat på mig själv och min egna kompetensutveckling. Har påbörjat en coachutbildning med vidareutbildning Ledarskapscoach via Akademi Coachsstjärnan AB


Det är intressant spännande och utmanande att investera i sig själv. Att tillåta sig själv till att växa och utvecklas. Att våga ta nya steg i livet, hoppa ut i det okända och skapa sin egna framtid.


Om du har tankar och drömmar om förändring i ditt liv så vill jag uppmana dig att våga ta steget. Låt kommande år 2023 bli det år då du vågade investera i det själv. Ha fokus på möjligheter, ta fram dina styrkor, sätt upp mål, gör en handlingsplan, planera, strukturera och Tro på dig själv!


Vem vill du vara 2023? Vilket liv väljer du att leva?

Det som är så fantastiskt men som många människor i bland glömmer bort, är att vi varje dag har en möjlighet att välja vem man vill vara. Varje morgon väljer jag min egna inställning, min motivation, jag väljer hur jag vill leva, jag väljer både medvetet och omedvetet men oavsett så har jag alltid ett val.


Jag önskar dig ett fantastiskt Gott Nytt År och jag hoppas att nästa år blir ditt år!!


Allt Gott!!

// Lenita Petersson


bottom of page